Η σημασία του anchor text στους backlinks

 

Backlinks = σύνδεσμοι από άλλα sites που οδηγούν στην δική μας ιστοσελίδα.
Anchor text = κείμενο αγκύρωσης, το κείμενο το οποίο κάνοντας κλικ οδηγούμαστε στην ιστοσελίδα μας.

Ένα πολύ σημαντικό θέμα του Internet Marketing είναι η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης ή Search Engine Opimization (SEO), η οποία βελτιστοποιεί τον ιστότοπό σας για να κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις στα (οργανικά) αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Αυτό επιτυγχάνεται  με τεχνικές τόσο εντός, όσο και εκτός ιστότοπου και ένα μεγάλο μέρος της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης εκτός ιστότοπου είναι μια αποτελεσματική καμπάνια δημιουργίας συνδέσμων προς την ιστότοπό σας (backlinks).

Οι σύνδεσμοι προς τον ιστότοπό σας, από ιστοσελίδες με παρόμοια αντικείμενα και διαδικτυακή ποιότητα είναι απαραίτητοι για την καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (SERPS). 

Όσο περισσότεροι είναι οι ποιοτικοί backlinks τόσο υψηλότερα θα ανεβείτε στα SERPS.


Κείμενο αγκύρωσης backlinkΤο κείμενο αγκύρωσης είναι οι λέξεις που είναι ορατές στον υπερσύνδεσμο του backlink σας.
Παρακάτω δείτε ένα παράδειγμα με τον  κώδικα HTML για συνδέσμους με κείμενο αγκύρωσης:

<a href="https://yourdomain.gr">κείμενο αγκύρωσης</a>

Το κείμενο αγκύρωσης που επιλέγετε, όταν δημιουργείτε συνδέσμους, είναι πολύ σημαντικό επειδή αυτό δίνει στη Google (και σε όλες τις μηχανές αναζήτησης) συνάφεια για το website σας.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν τις "λέξεις κλειδιά" στο κείμενο αγκύρωσης ενημερώνουμε τις μηχανές αναζήτησης για το αντικείμενο της ιστοσελίδας που έχει ο προορισμός του συνδέσμου.Όσο περισσότερους backlinks έχετε με αυτές τις λέξεις-κλειδιά τόσο υψηλότερη θα είναι η κατάταξη σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ουσιαστικά, λοιπόν, ο τρόπος κατάταξης στο SERPS για τις δικές σας λέξεις-κλειδιά είναι να τις χρησιμοποιήσετε στο κείμενο αγκύρωσης.

Για παράδειγμα, εάν θέλω ο ιστότοπός μου να εμφανίζεται στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης για τις λέξεις "SEO BLOG" , θα το βάλω ως anchor text όταν δημιουργώ συνδέσμους.

Απλώς φροντίστε να τροποποιήσετε το κείμενο αγκύρωσης σε διαφορετικούς συνδέσμους προσθέτοντας άλλες λέξεις, ώστε η σύνδεση να φαίνεται πιο φυσική. 

Για παράδειγμα, SEO BLOG, ιστολόγιο SEO, άρθρα για SEO, άρθρα για προώθηση ιστοσελίδων κ.λ.π.

Προσέξτε όμως: Η μηχανή αναζήτησης  Google έχει αναπτύξει έξυπνους αλγόριθμους και τιμωρεί τα websites που προσπαθούν να τη "χειραγωγήσουν". Γι΄ αυτό η δημιουργία των backlinks πρέπει να γίνεται καθημερινά με μικρό ρυθμό, ώστε να φαίνεται ότι η δημιουργία δεν έγινε από κάποιο αυτοματοποιημένο σύστημα.

Επίσης προσέξτε οι σύνδεσμοι προς το site σας να τοποθετούνται σε σχετικά sites και να περιέχονται σε ποιοτικό κείμενο, είτε αυτό θα είναι σχόλιο σε κάποιο blog είτε παράγραφος σε κάποιο άρθρο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια