Βελτίωση περιεχομένου για καλύτερη κατάταξη στο Google


Βελτίωση περιεχομένου για καλύτερη κατάταξη στο Google

Το  περιεχόμενο μιας σελίδας είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που λαμβάνουν υπόψιν τους οι μηχανές αναζήτησης για την κατάταξη των αποτελεσμάτων.  

Αν θέλετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μέσω των μηχανών αναζήτησης θα πρέπει να γίνει βελτίωση περιεχομένου για καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης.

 

Τρόποι για βελτίωση περιεχομένου για καλύτερη κατάταξη 

Φροντίστε το περιεχόμενο σας να είναι έγκυρο, χρηστικό και η παρουσίαση να είναι ελκυστική.  

Η  εγκυρότητα του περιεχομένου σας είναι ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας. Σημαίνει αν οι επισκέπτες μπορούν να εμπιστευτούν την ιστοσελίδα σας.  Φροντίστε το περιεχόμενο σας να είναι έγκυρο παραθέτοντας τις πηγές σας. Επίσης κάθε κείμενο σας θα πρέπει να εμφανίζει πληροφορίες για τον συντάκτη του κειμένου.  Φροντίστε το περιεχόμενο σας να είναι χρηστικό. Οι μηχανές αναζήτησης κατατάσσουν τα αποτελέσματα τους, προσπαθώντας να υπολογίσουν αν το περιεχόμενο της κάθε σελίδας είναι σχετικό με το θέμα. Ετοιμάστε τα κείμενα σας για να απευθύνονται στο κοινό που πρόκειται να τα διαβάσει.  Επίσης είναι σημαντικό να περιλαμβάνονται όλες οι πληροφορίες που αφορούν το θέμα σε μια σελίδα. Οι επισκέπτες προτιμούν να βρουν αυτό που ψάχνουν χωρίς να χρειάζεται να διαβάσουν δεκάδες διαφορετικές ιστοσελίδες.  Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας θα πρέπει να είναι ελκυστικός ώστε να προσελκύει τους επισκέπτες. Επίσης καλό θα ήταν αν ελαχιστοποιήσετε την χρήση διαφημίσεων, αναδυόμενων παραθύρων κλπ.

 

Κάνετε συχνή προσθήκη περιεχομένου 

Οι μηχανές αναζήτησης παρακολουθούν πόσο συχνά ενημερώνονται οι  ιστοσελίδες και πόσο συχνά γίνεται προσθήκη νέου περιεχομένου.  Είναι σημαντικό να γίνεται προσθήκη νέων κειμένων σε τακτά χρονικά διαστήματα. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα κατάταξης για νέες λέξεις κλειδιά και ενημερώνετε η ιστοσελίδα με νέο περιεχόμενο.  Επίσης μπορείτε να ενημερώνεται παλιά κείμενα ώστε να γίνονται πιο σχετικά, προσθέτοντας σε αυτά νέες πληροφορίες.

 

 Φροντίστε το περιεχόμενο σας να ικανοποιεί τους αλγόριθμους της Google     

Η ενημερώσεις του αλγόριθμου κατάταξης της Google είναι διαρκείς. Με αυτές τις αναβαθμίσεις γίνεται ανακαθορισμός των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Προσπαθήστε να ετοιμάσετε το περιεχόμενο σας χωρίς να γίνεται υπερβολική χρήση των λέξεων κλειδιών που στοχεύετε και αποφύγετε την χρήση άσχετου περιεχομένου. Επίσης είναι σημαντικό η ιστοσελίδα να είναι user friendly, να μην έχει links που δεν λειτουργούν ή περίεργες ανακατευθύνσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια