Χρειάζομαι SEO (Βελτιστοποίηση για τις μηχανες αναζήτησης) ;

Σίγουρα, έχετε ακούσει αμέτρητες φορές ότι χρειάζεστε SEO, και πιθανώς να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνήματα,  κάθε εβδομάδα από τις εταιρείες που θέλουν να σας πουλήσουν υπηρεσίες SEO.
Υπάρχει όμως η πιθανότητα  καμμία εταιρεία να μην σας εξηγεί το λόγο για τον οποίο χρειάζεστε βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης και γιατί η επιχείρησή σας θα πρέπει να επενδύσει  στο μάρκετινγκ εμφάνισης του ιστοτόπου σας  στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.
Είναι γεγονός ότι σήμερα το SEO παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην online επιτυχία μιας επιχείρησης, συμβάλλοντας στην υψηλή κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης, ενώ μπορεί να κάνει γνωστό το brand name (επωνυμία) της επιχείρησης σας.
Τι είναι το Search Engine Optimization (SEO);
Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη χρησιμοποιούν το Google κάθε μέρα για να αναζητήσουν  τα πάντα. Aπό "θεραπεία ημικρανίας" μέχρι "προσφορές σε παπούτσια". Αυτοί οι άνθρωποι κλικάρουν  στα πρώτα αποτελέσματα που εμφανίζονται στο ευρετήριο της Google. Κανείς δεν πηγαίνει στην 10η σελίδα.
Αυτό σημαίνει ότι μόνο οι ιστοσελίδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις έχουν πιθανότητα να επισκεφθούν από χρήστες του internet.To  SEO είναι μια συλλογή από τις τακτικές που βοηθούν μια ιστοσελίδα να κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις της Google για όρους αναζήτησης που περιγράφουν την επιχείρησή τους.
Για παράδειγμα, μία εταιρεία ανακαίνισης και επισκευών  στην Αθήνα θα ωφεληθεί πραγματικά από το να είναι # 1 στο Google για τους όρους αναζήτησης όπως "ανακαινίσεις Αθήνα" ή "επισκευές σπιτιών στην Αθήνα".
Παρακάτω διαβάστε ποιοι είναι οι 4 λόγοι για τους οποίους χρειάζεται η επιχείρησή σας SEO:
1. Αποδίδει μεγαλύτερα κέρδη από τα κόστος επένδυσης.
Δεν υπάρχει καμία άλλη μορφή του online marketing που μπορεί να προσφέρει μια επιστροφή χρημάτων τόσο πολύ όπως το SEO. Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο, μια επιχείρηση να μην έχει επιτυχία με τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, επειδή συνεργάστηκε με μία άπειρη εταιρεία ή ένα άτομο που  απλά υποσχέθηκε να κάνει προώθηση ιστοσελίδας, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχε απολύτως καμία ιδέα για το τι είναι και τι περιλαμβάνει μια επιτυχημένη καμπάνια SEO.
Έτσι, πολλές επιχειρήσεις έχουν "πετάξει" τα χρήματα τους σε αυτές τις εταιρείες χαμηλής ποιότητας που απλά δεν έχουν τη γνώση να παραδώσουν επιτυχημένα αποτελέσματα. Όταν γίνεται σωστά το SEO μπορεί να προσφέρει διαρκής οργανική κίνηση, η οποία θα  κοστίζε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, αν προέρχονταν από Google Adwords (πληρωμένη καμπάνια αναζήτησης ανά κλικ).
2. Οι ανταγωνιστές σας ήδη  κάνουν SEO.
seo και ανταγωνισμός
Πολλές επιχειρήσεις έχουν κατανοήσει (προφανώς λανθασμένα! ) ότι SEO πρέπει να γίνει μόνο μέχρι να επιτευχθούν οι κορυφαίες ταξινομήσεις στις μηχανές αναζήτησης. Σας διαβεβαιώνω ότι από τη στιγμή που  η ιστοσελίδα σας φτάσει στις κορυφαίες θέσεις των μηχανών αναζήτησης θα απαιτήθει ακόμη περισσότερη δουλειά για να διατηρήσει (ή και να βελτιώσει) την κατάταξή της.
Ο σοβαρός ανταγωνισμός σας, σας ακολουθεί μετά από αυτές τις κορυφαίες θέσεις. Έτσι θα πρέπει να διαλέξεται αν θα τον  ανταγωνίζεστε για να τον ξεπεράσετε  ή θα τον ακολουθείται με δυσάρεστο επακόλουθο να σας πάρει την πλειοψηφία των δυνητικών πελατών  για τον κλάδο σας. Αυτό θέλετε; Να  παραμείνετε  πίσω και απλά να παραδώσετε ένα μεγάλο κομμάτι των πωκλήσεων σε άλλες επιχειρήσεις; Να θυμάστε πάντα ότι το  SEO είναι  μία ασταμάτητη μάχη μεταξύ της επιχείρησης σας και του ανταγωνισμού.
3. Οι πελάτες σας χρησιμοποιούν αναζήτηση στα κινητά τους.
Η χρήση των κινητών συσκευών (tablet, smarthones κλπ)  συνεχίζει να αυξάνεται με ταχύ ρυθμό και έχει  πλέον ξεπεράσει  την χρήση των  επιτραπέζιων υπολογιστων. Το SEO για mobile συσκευές επιτρέπει στην επιχείρησή σας να ανακαλυφθεί από τους καταναλωτές που ψάχνουν στις κινητές συσκευές για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας. Η αναζήτηση στα κινητά είναι το μέλλον, έτσι θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η επιχείρησή σας είναι έτοιμη για αυτό.
4. Όλο και  περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους διαδικτυακά.
online αγορές
Με μια ολοκληρωμένη στρατηγική SEO, οι  δυνητικοί πελάτες σας,εντοπίζουν αμέσως την υπηρεσία ή τα προϊόντα σας και επισκέπτονται την  ιστοσελίδα σας για να τα αποκτήσουν. Σκεφτείτε πόσο βολικό είναι σήμερα το διαδίκτυο για τον μέσο καταναλωτή. Μπορεί να αναζητήσει μια επιχείρηση, να επανεξετάζει τα προϊόντα, να επανεξετάσει την επιχείρηση, ακόμη και να κάνει τις αγορές του με λίγα κλικ. Αυτό μπορεί να γίνει από την άνεση του σπιτιού τους σε μια επιφάνεια εργασίας, ή ενώ βρίσκεστε εν κινήσει από ένα tablet ή ένα smartphone. Αν θέλετε να σας βρίσκουν στο διαδίκτυο,όλο και περισσότεροι πελάτες θα πρέπει να έχετε κάνει SEO.

Η επένδυση στο SEO, που έχει ως αποτέλεσμα την υψηλή κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης, είναι τώρα πιο σημαντική από ποτέ.
 Η επιχείρησή σας, είναι αναγκαίο να ακολουθεί μια στρατηγική SEO αν σας ενδιαφέρει η επιτυχία  online marketing.
Μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις που συνέβησαν στον τρόπο με τον οποίο η Google κατατάσσει τις ιστοσελίδες είναι σίγουρο ότι το SEO είναι απαραίτητο και πρέπει να γίνεται μόνο από άτομα που είναι εξιδικευμένα σε αυτό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια