Συγγραφή κειμένων | Content Writing


 

Content Writing

Εάν έχετε ποτέ ακούσει κάτι για το ίντερνετ μάρκετινγκ το πιο πιθανό να ακούσατε την φράση “το περιεχόμενο είναι βασιλιάς”. 

Αυτή η έκφραση αναφέρεται στο περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας, το οποίο είναι σχετικό με τις υπηρεσίες, τα προϊόντα ή ακόμη απλά εάν θέλετε να μοιραστείτε κάποιες πληροφορίες δωρεάν. 

Λόγω της αυξημένης ζήτησης κειμένων δημιουργήθηκε ένα νέο επάγγελμα.Του content writer. Δηλαδή είναι συγγραφείς οι οποίοι ειδικεύονται σε ένα ή και περισσότερα θέματα, και έχουν ως μοναδικούς πελάτες ιδιοκτήτες ιστοσελίδων ή εταιρείες οι οποίες ειδικεύονται στην προώθηση ιστοσελίδων,κατασκευή και λοιπά.  

Υπάρχουν πολλοί τύποι επαγγελματιών και επιχειρήσεων οι οποίοι χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας τους. Οι περισσότεροι είναι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, μάνατζερ ιστοσελίδων και εταιρείες οι οποίες ειδικεύονται στον τομέα αυτό (SEO - search engine optimization). 

Όσο πιο πολύ είναι μια ιστοσελίδα βελτιστοποιημένη τόσο ψηλότερα θα καταταχτεί στις μηχανές αναζήτησης. Όσο πιο καλό και σχετικό είναι το περιεχόμενο τόσο καλύτερη κατάταξη θα έχει αυτή η ιστοσελίδα.  

Το Content writing αποτελείται από πολλές υποκατηγορίες όπως SEO writing, SEO copywriting, website writing, blogging, sale documents, press release writing, e-books, e-catalogs, και ακόμη περισσότερες μορφές οι οποίες εμφανίζονται στο ίντερνετ.  

Content writing είναι βασικά οτιδήποτε είναι γραμμένο αποκλειστικά να διαβαστεί στο ίντερνετ. Τα άρθρα αυτά περίπου αποτελούνται από 500-600 λέξεις, πρέπει να είναι εύκολα να διαβαστούν και σε απλή γλώσσα έτσι να καταλαβαίνει και ο πιο ανόητος άνθρωπος.  

Ένας καλός content writer πρέπει να είναι ικανός να βγάζει μέσα από το κείμενο όλες όσες πληροφορίες χρειάζεται, να μπορεί να εκφράσει σκέψεις, συναισθήματα ή ακόμη και να δώσει τις σωστές οδηγίες σε μικρές προτάσεις (πχ για την χρήση ενος προιόντος). Οι λέξεις και οι παράγραφοι πρέπει να είναι γραμμένες με τέτοιο τρόπο έτσι όπως είπαμε και πιο πάνω ακόμη και ο πιο ανόητος να τις καταλαβαίνει, μην προσβάλλεστε τώρα, οι περισσότεροι χρήστες στο ίντερνετ είναι χαμηλής μόρφωσης, δεν έχουν υπομονή να διαβάσουν κάτι και μπορεί να μην είναι και τόσο έξυπνοι όσο φαντάζεστε. 

Το γεγονός ότι μπορούν να ανοίγουν το κομπιούτερ δεν σημαίνει τίποτα.  Με τόσες πολλές διαφορές μεταξύ των συγγραφέων για ιστοσελίδες και των συγγραφέων για βιβλία, δημοσιογράφους και τα λοιπά είναι πολύ δύσκολο να βρείτε ένα καλό συγγραφέα για ιστοσελίδες (content writer). 

Γιατί; 

Επειδή ο συγγραφέας για ιστοσελίδες πρέπει να έχει υπόψη του ότι μέσα σε αυτό το κείμενο πρέπει να μπουν αυτές οι λέξεις κλειδιά, να είναι εύκολο για ανάγνωση, να μην υπερβαίνει τις 500-600 λέξεις, γιατί μπορεί να βαρεθεί ο επισκέπτης να το διαβάσει και να φύγει, μην ξεχνάτε ότι με ένα κλικ έφυγε, δεν θα πετάξει το βιβλίο πχ το οποίο μόλις αγόρασε εάν βαρεθεί να το διαβάζει.

Πάντα όταν προσλαμβάνεται κάποιο να γράψει για την ιστοσελίδα σας να ζητάτε δείγματα της δουλειάς του, ένα η ακόμη και περισσότερα έτσι ώστε να έχετε μια ιδέα για το τι υπηρεσίες αγοράζετε, να δείτε το στυλ το οποίο έχει ο συγγραφέας αυτός, τις ικανότητες του, πόσο εύκολα τον καταλαβαίνει κανείς και τα λοιπά. 

Ακόμη καλύτερα θα ήταν εάν του ζητούσατε να γράψει ένα άρθρο σχετικό με την ιστοσελίδα σας δωρεάν έτσι ώστε να δείτε τις ικανότητες του στο συγκεκριμένο θέμα το οποίο σας αφορά επειδή το πιο πιθανό να σας δείξει κάτι τελείως διαφορετικό με την ιστοσελίδα σας το οποίο έκανε copy από αλλού. 

Στο ίντερνετ οι περισσότεροι είναι ανέντιμοι λόγω του ότι κρύβονται πίσω από μια ιστοσελίδα. Όταν χαλάσει η επιχείρηση απλά αλλάζουν domain name, ξανακάνουν μάρκετινγκ και σας τρώνε τα λεφτά σας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια