SEO συμβουλές για αρχάριους

 

 
 

Θα παραθέσω μια λίστα με κάποια SEO tips για αρχάριους.Το βοήθημα αυτό αφορά κυρίως την βελτίωση στα αποτελέσματα της google για νέες σελίδες.

Πάμε λοιπόν:

1) Αρχικά ψάξτε να βρείτε τις λέξεις κλειδιά που θα χρειαστείτε για να προσελκύσετε επισκέπτες για την σελίδα σας.

Αν ήσασταν ένας απλός χρήστης τι θα πληκτρολογούσατε στην αναζήτηση;

Η χρήση των keywords που σας ενδιαφέρουν στον τίτλο επίσης είναι απαραίτητη.Δημιουργήστε καλές επικεφαλίδες σχετικές με το αντικείμενο για το οποίο μιλάτε και δοκιμάστε να κάνετε πιο έντονο τον χρωματισμό των λέξεων κλειδιών. Προσοχή μην το παρακάνετε όμως γιατί μπορεί να βλάψετε την σελίδα σας (βάζοντας πχ πάρα πολλά keywords-spamming).

Δώστε έμφαση ώστε ο τίτλος να είναι μια καλή περιγραφή της σελίδας και να έχει μέσα και τα keywords που σας ενδιαφέρουν σωστά τοποθετημένα.

2) Πολύ σημαντικό επίσης είναι να χρησιμοποιείτε τις λέξεις κλειδιά διάσπαρτα μέσα στην σελίδα,στα κείμενα που γράφεται όπου χρειάζεται.Όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή να μην σπαμάρετε με τα keywords χρησιμοποιώντας τα συνεχώς μέσα στο κείμενο και επιπλέον να έχετε πάντα στο νου σας ότι τα γραφόμενα σας τα διαβάζουν άνθρωποι και ο σκοπός σας πρέπει να είναι να γίνονται κατανοητά σε αυτούς .

Άρα χρειάζεται σωστό και πλούσιο περιεχόμενο,σχετικό με τις λέξεις κλειδιά και το κείμενο να είναι φυσικό χωρίς επαναλήψεις των ίδιων λέξεων.

3) Τα links από την σελίδα σας προς τα έξω (outbound links) θα πρέπει να είναι προσεγμένα,προς ποιοτικές σελίδες με σχετικό περιεχόμενο με αυτό που γράφετε.

Λίγο πολύ είναι σαν την θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων.Αν έχετε περισσότερα links προς spam ή χαμηλής ποιότητας sites η μηχανή αναζήτησης σας κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με αποτέλεσμα να βλάπτετε την σελίδα σας.

4) Οι μηχανές αναζήτησης κατατάσσουν τις σελίδες ανάλογα με την δημοτικότητά τους.Αν έγκυρες σελίδες έχουν links προς την δικιά σας αυτό σημαίνει ότι η σελίδα σας είναι καλή-έμπιστη και ανεβαίνει στα αποτελέσματα της αναζήτησης.Επομένως αυτό που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε backlinks από σελίδες που έχουν ανάλογο θέμα με το δικό σας και είναι έγκυρες και αξιόπιστες.Σε αρχικό στάδιο αυτό ίσως να είναι αρκετά δύσκολο οπότε προσπαθήσετε να πάρετε links από sites που έχουν καλή κατάταξη για τα keywords που ενδιαφέρεστε.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι τα links να μην είναι “ξερά” αραδιασμένα αλλά να περιβάλλονται και από κείμενο με σχετικό θέμα .

Tα backlinks μπορούν να είναι ή προς την κεντρική σας σελίδα ή προς κάποια άλλη συγκεκριμένη υποσελίδα του site.Προσοχή!Αν αγοράσετε χιλιάδες links προς εσάς(και με κάποιον τρόπο σας πιάσουν βεβαίως) ή στην περίπτωση που η αναλογία των backlinks από σελίδες χαμηλής ποιότητας ή spam sites είναι μεγαλύτερη από τα ποιοτικά links προς την σελίδα σας τότε μπορεί να έχετε άσχημα αποτελέσματα για την σελίδα σας ,να δεχθείτε ποινές αποκλεισμού από τα αποτελέσματα ή συγκεκριμένα για την Google να πέσετε στο google sandbox

5) Με την βοήθεια του Google Search Console μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αρκετά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν με την σελίδα σας και την προσβασιμότητα της.

6) Αν η σελίδα σας δεν ανανεώνεται συχνά ίσως θα ήταν καλό να φτιάξετε ένα blog σχετικό με αυτήν και να το ανανεώνεται συχνά με φρέσκο περιεχόμενο για να σπρώξετε τo site σας στα αποτελέσματα.

7) Αποφύγετε να έχετε το ίδιο περιεχόμενο σε διαφορετικές υποσελίδες του web site σας.Θα δυσκολέψει τους crawlers της μηχανής αναζήτησης και θα σας ρίξει στα αποτελέσματα.Φροντίστε επίσης το περιεχόμενό σας να είναι όσο το δυνατόν μοναδικό.

Αυτές είναι κάποιες από τις μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους webmasters νέων sites για να βελτιώσουν την κατάταξη τους στις μηχανές αναζήτησης.Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν και άλλες πολλές στρατηγικές για αυτό το σκοπό αλλά αυτά είναι τα βασικά βήματα για αυτούς που έχουν νέες σελίδες.Να θυμάστε πάντα οτι το SEO δεν κάνει θαύματα μέσα σε μια νύχτα.

Η υπομονή και το ποιοτικό φρέσκο περιεχόμενο σε συνδυασμό με την κατάλληλη εφαρμογή στρατηγικών internet marketing θα σας ανεβάσουν στην θέση που σας αξίζει πραγματικά…

Καλή επιτυχία…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια