Προσοχή όταν διαλέγετε SEO Experts

 Προσοχή όταν διαλέγετε SEO Experts

Το SEO όπως όλοι ξέρουμε βελτιστοποιεί μια ιστοσελίδα ώστε να την κάνει πιο φιλική για τις μηχανές αναζήτησης και κατά συνέπεια να βελτιώνεται η κατάταξη της στις σελίδες αποτελεσμάτων σχετικών αναζητήσεων και μαζί αυτή και η επισκεψιμότητα του site, η οποία μάλιστα θα προέρχεται και από organic traffic. 

Με άλλα λόγια λοιπόν, το SEO είναι απαραίτητο για την επιτυχία μιας ιστοσελίδας, αρκεί να γίνει σωστά. Αν η όλη διαδικασία δεν γίνει σωστά ή καθυστερήσει, μπορεί να δημιουργηθούν μεγάλες και μη αναστρέψιμες συνέπειες σε μια ιστοσελίδα και φυσικά μεγάλη απώλεια επισκεψιμότητας. 

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μπορεί να καταλήξει σε χειρότερο σημείο από αυτό που ξεκίνησε.  Όλα τα παραπάνω συνηγορούν σε κάτι πολύ σημαντικό: η επιλογή του ατόμου ή της επιχείρησης που θα αναλάβει το SEO θα πρέπει να γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή και δεν πρέπει να αφεθεί στη τύχη. Εννοείται ότι αν κάνετε μια έρευνα αγοράς, όλοι – είτε μιλάμε για επιχειρήσεις είτε για μεμονωμένους Seo experts – θα λένε ότι είναι οι καλύτεροι στον κλάδο. 

Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε ειδικούς SEO  για να εφαρμόσουν στρατηγικές SEO  στην ιστοσελίδα σας. 

Εμπειρία  

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι η εμπειρία. 

Το SEO εξελίσσεται συνεχώς, οπότε όσο περισσότερο δραστηριοποιείται στον χώρο κάποιος, τόσο καλύτερα το γνωρίζει και το καταλαβαίνει. Ένας άπειρος SEO μπορεί να κάνει λάθη αλλά μπορεί και απλά να μην μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες ίδιας ποιότητας με αυτές ενός έμπειρου. Εννοείται ότι καλό είναι η εμπειρία αυτή να έχει αποκτηθεί από δουλειά εντός της Ελλάδας – δημιουργώντας έτσι μια καλή εικόνα της Ελληνικής αγοράς – και στον κλάδο της επιχείρησης σας.  

Ποιος θα αναλάβει το project  

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για μηχανές αναζήτησης κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση είναι. Με απλά λόγια, είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει πολύ καιρό και απαιτεί βήματα που αφορούν τόσο τη δομή και το σχεδιασμό της ιστοσελίδας, όσο και τη δημιουργία σχέσεων με άλλες ιστοσελίδες του χώρου. 

Είναι σημαντικό να βρείτε κάποιον ειδικό ή μια επιχείρηση που θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τη διαδικασία με ιδίους πόρους ή με σταθερούς συνεργάτες. Δυστυχώς είναι συχνό το φαινόμενο να εμπιστεύονται οι Seo experts αλλά και οι μικρές επιχειρήσεις κάποια στάδια της διαδικασίας βελτιστοποίησης σε τυχαίος freelancers με κύριο κριτήριο το χαμηλό κόστος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα δουλειά αμφιβόλου ποιότητας αλλά και συχνή καταστρατήγηση των χρονοδιαγραμμάτων του πελάτη και των διοριών. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να αναλάβει το project μια σταθερή ομάδα ή ένας expert, αν μιλάμε για κάτι απλό ή μικρό. 

Τρόπος χρέωσης  

Όπως είπαμε και πριν, το SEO δεν είναι απλή υπόθεση, είναι κάτι πολύ χρονοβόρο που απαιτεί πολλή δουλειά από άρτια εκπαιδευμένους ειδικούς, γι’ αυτό και το κόστος του μπορεί να φαίνεται υψηλό, αλλά είναι ανάλογο των αποτελεσμάτων του. Είναι πολύ δύσκολο για έναν SEO να δώσει μια φλατ τιμή για το project αφού δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα χρειαστεί να κάνει αν δεν ολοκληρώσει τη σχετική μελέτη – κάτι που μπορεί να πάρει μέρες ή εβδομάδες – και πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να γίνει ό,τι πρέπει. 

Κάθε SEO expert που σέβεται τον εαυτό του, πληρώνεται για τις υπηρεσίες του με μια μηνιαία συνδρομή, το ύψος της οποίας εξαρτάται από τους στόχους του πελάτη και από το site του. 

Ψεύτικοι ισχυρισμοί  

Αυτό που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι οι ισχυρισμοί που θα κάνουν διάφοροι Seo experts. 

Δεν είναι σπάνιο κάποιος να πει ότι μπορεί σε έναν ή δύο μήνες να φθάσει μια σελίδα στη πρώτη θέση της Google, ίσως να μπορεί να δείξει και αποδείξεις από άλλα projects που το έχει πετύχει. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το παραπάνω είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει με νόμιμα και ηθικά μέσα. 

Μπορεί να γίνει, αλλά όταν θα το καταλάβει η Google – και πιστέψτε μας, πάντα το καταλαβαίνει – η σελίδα θα υποστεί εξοντωτικές ποινές, οπότε και τα χρήματα που επενδύθηκαν στο SEO θα έχουν στην ουσία χαθεί. Προσοχή λοιπόν σε όσους τάζουν "μαγικές λύσεις", γιατί απλά δεν υπάρχουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια