Επιλογή CMS στην κατασκευή της ιστοσελίδας σας


 

Επιλογή CMS για κατασκευή ιστοσελίδων

Η επιλογή της κατάλληλης πλατφόρμας ή CMS για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας αποτελεί ένα από τα πρώτα διλήμματα που έχετε να αντιμετωπίσετε στο «χώρο του Διαδικτύου».

Οι πλατφόρμες και τα συστήματα κατασκευής ιστοσελίδων και διαχείρισης περιεχομένου είναι πάρα πολλά, ενώ πολλοί καταφεύγουν σε custom λύσεις. 

Μια ομάδα έμπειρων κατασκευαστών ιστοσελίδων, έχοντας κατασκευάσει δεκάδες websites και έχοντας μελετήσει γενικά τον κλάδο της κατασκευής ιστοσελίδων, μπορεί να καταγράψει τα βασικά σημεία που πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή και βαρύτητα κατά τη διαδικασία επιλογής της κατάλληλης πλατφόρμας για την ιστοσελίδα σας. 

 

1. Ευκολία στη διαχείριση περιεχομένου 

Εφόσον η ιστοσελίδα σας είναι δυναμική (και πρέπει να είναι δυναμική και όχι στατική), θα πρέπει να ανανεώνετε το περιεχόμενό της σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ειδικά σε περιπτώσεις όπως portal ή καταλόγους όπου η ανανέωση θα είναι σε καθημερινή βάση και με σημαντικό όγκο περιεχομένου, πρέπει η πλατφόρμα που θα επιλέξετε να είναι φιλική προς το χρήστη και να έχει περιβάλλον διαχείρισης το οποίο θα είναι απλό και εύκολο, ώστε η ανανέωση και διαχείριση του περιεχομένου της ιστοσελίδας σας να γίνεται απλά και γρήγορα.

 Επιπλέον θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να διαχειρίζεστε του χρήστες που εγγράφονται στην ιστοσελίδα σας, χωρίζοντάς τους σε κατηγορίες και δίνοντάς τους τα αντίστοιχα δικαιώματα πρόσβασης (διαχειριστές σελίδας, εγγεγραμμένοι χρήστες) 

 

2. Σταθερότητα 

Η πλατφόρμα για την ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι σταθερή και «ανθεκτική» σε μεγάλο όγκο δεδομένων και αρχείων και να μη δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία της ιστοσελίδας σας. 

  

3. Δυνατότητα προσθήκης νέων λειτουργιών 

Η αγορά συνεχώς αλλάζει, το ίδιο και οι απαιτήσεις της. Θα χρειαστεί πολλές φορές να προσθέσετε λειτουργίες στην ιστοσελίδα σας, για να προσαρμοστείτε στις αλλαγές αυτές. Η ύπαρξη ενθεμάτων και προσθέτων που βελτιώνουν τη λειτουργία της ιστοσελίδας και αναβαθμίζουν τις λειτουργίες της αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει να προσέξετε. 

Επιλέξτε πλατφόρμα ή CMS που να υποστηρίζεται από ομάδες και κοινότητες Developer που συνεχώς αναπτύσσουν νέα εργαλεία. 

 

4. Ευελιξία σε αλλαγές στην εμφάνιση και responsive design 

Το κοινό που μπαίνει μέσω φορητών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, tablet, κτλ) συνεχώς αυξάνεται και η ιστοσελίδα σας πρέπει να είναι πλήρως λειτουργική και σε αυτές τις συσκευές. Επίσης πάντα η εμφάνιση ενός website προδιαθέτει το χρήστη και επηρεάζει τη μελλοντική του δραστηριότητα σε αυτό. Το CMS που θα επιλέξετε για την ιστοσελίδα σας θα πρέπει να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από πρότυπα (templates) τα οποία να είναι συμβατά με οθόνες φορητών συσκευών (responsive design), δίνοντάς σας την ευελιξία να κάνετε διορθώσεις στην εμφάνιση της ιστοσελίδα σας, εύκολα και απλά. 

 

5. Ασφάλεια 

Η ασφάλεια στο Διαδίκτυο αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα που πρέπει να προσέξετε για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας. Κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί 100% ασφάλεια, όμως θα πρέπει η πλατφόρμα που θα επιλέξετε να μην έχει κενά ασφαλείας ή να μπορεί να αναβαθμίζεται συνεχώς ως προς την ασφάλειά της, ώστε να «θωρακίσει» τον ιστότοπό σας από ανεπιθύμητες καταστάσεις. 

 

6. SEO Friendly 

Η εμφάνισή σας στα πρώτα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης της Google είναι ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες επιτυχίας στο Διαδίκτυο. Ο βελτιστοποιημένος κώδικας της πλατφόρμας της ιστοσελίδας σας σε συνδυασμό με το ποιοτικό περιεχόμενο και τα εργαλεία για την προσθήκη metadata ενισχύουν το SEO σας (Search Engine Optimization) και αποτελούν τη βάση για να επιτύχετε σταθερή παρουσία στην πρώτη σελίδα της Google.

 

7. Δυνατότητα διασύνδεσης με άλλες εφαρμογές 

Καθημερινά αναπτύσσονται εφαρμογές οι οποίες μπορούν να προσφέρουν στην ιστοσελίδα σας επιπρόσθετες λειτουργίες όπως έλεγχο της επισκεψιμότητάς σας, λύσεις internet marketing και παρουσία σε μηχανές αναζήτησης αγορών. 

Αυτές οι υπηρεσίες μπορούν να εφαρμοστούν στην ιστοσελίδα σας χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία διασύνδεσης και επικοινωνίας, τα οποία θα πρέπει η πλατφόρμα για την κατασκευή της ιστοσελίδας να προσφέρει, ώστε να έχετε ολοκληρωμένη παρουσία και λειτουργία στο Διαδίκτυο. 

 Στους παράγοντες που αναφέρθηκαν παραπάνω μπορούν να προστεθούν και άλλοι, ανάλογα με τις ανάγκες σας και τις προτιμήσεις σας, αλλά αποτελούν τους βασικούς άξονες στους οποίους θα πρέπει να βασιστεί η επιλογή του κατάλληλου CMS για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια