SEO Tools

 
SEO tools

Αποφάσισα να ανοίξω αυτό το θέμα, μιας και αρκετοί έχετε απορία πάνω στα διάφορα seo εργαλεία που κυκλοφορούν εδώ και κάποια χρόνια. Σίγουρα έχετε ακούσει κάποια εργαλεία όπως Senuke, xRumer, sick submitter κλπ. Ας αναλύσουμε αν θα έπρεπε να τα χρησιμοποιείται και γιατί.
 
Πρώτα απ’ όλα, να τονίσω ότι άσχετα με το πόσο ηθικός ή ηθική θέλει να είναι μία εταιρία, κανένας δεν μπορεί να κάνει “ηθικό seo”, αφού με τον όρο  ηθικό η Google εννοεί ότι δεν θα έπρεπε να πληρώνουμε για links, οι οποίες έχουν σκοπό να αλλάξουν ή να παραποιήσουν τα αποτελέσματα της. Για αυτό το λόγο και απαγορεύονται τα paid links άλλωστε, αλλά είναι κάτι το απαραίτητο για να κάνουμε την ιστοσελίδα μας να εμφανίζεται σε υψηλότερα αποτελέσματα.
 
Αυτό που μετράει σε μια επιχείρηση είναι να υπάρχουν αποτελέσματα και άρα η ηθική που ορίζει η Google, πάντα παραμερίζεται. Θα ήταν πραγματικά υπέροχο αν κάποιος έγραψε κάτι και η πιο καλή ιστοσελίδα εμφανιζόταν πιο ψηλά. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει, αφού βλέπουμε χειρότερες σελίδες να είναι υψηλότερα από άλλες που είναι καλύτερες και φυσικά αυτό θα συνεχίσει να γίνεται. Αυτός που έχει αφιερώσει περισσότερο χρόνο και χρήμα στην προώθηση, θα εμφανίζεται ψηλότερα από κάποιον που απλά την αγνοεί.
 
Σίγουρα λοιπόν θα αναρωτιέστε αν τα παραπάνω εργαλεία είναι αποτελεσματικά. Για κάποιον που είναι άπειρος στο seo, το να κάνει το sick submitter να λειτουργήσει και να περάσει 100 forum profiles μπορεί να είναι κάτι το εντυπωσιακό και να του δώσει ώθηση για κάποιον όρο. Μην ξεγελιέστε όμως. Κανένας όρος υψηλού ανταγωνισμού δεν μπορεί να κατακτηθεί με κανένα εργαλείο. Αντίστοιχα, αν εφαρμόζατε μη spam τεχνικές και κοιτούσατε να αποκτήσετε ποιοτικά links, τότε πάλι εύκολα θα καταφέρνατε να κερδίσετε θέσεις στα SERPs και μάλιστα θα βγει φθηνότερα.
 
Ομολογώ πως έχω χρησιμοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τα παραπάνω εργαλεία. Στο τέλος αποδεικνύεται ότι με πιο κλασικές μεθόδους είσαι και πιο αποτελεσματικός και τα χρήματα σου πιάνουν τόπο, ενώ αν κάνεις spam, απλά θα χρειάζεται να πετάς χρήματα για μια ζωή.
 
Δεν λέω ότι όλα τα εργαλεία είναι άχρηστα. Τα seo εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την ανάλυση του ανταγωνισμού είναι αναπόσπαστο μέρος του affiliate ή του seoist. Κάποια από αυτά είναι το market samurai, traffic travis, seo spyglass κλπ.
 
Μην πετάτε επομένως τα χρήματα σας για spam και επενδύστε πάνω στο site σας με τακτικές που θεωρούνται πιο ηθικές και εν τέλει θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα στη σελίδα σας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια