Paid Links – Θα έπρεπε να τα χρησιμοποιούμε;

 

Στις μέρες μας που το seo γίνεται ολοένα και δυσκολότερο, έρχεται το ερώτημα σε πολλούς για το αν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν paid links και αν είναι white hat τεχνική ή όχι. 
Σύμφωνα με την "ηθική" της Google, δεν θα έπρεπε να πληρώνουμε για links, προκειμένου να εξαπατήσουμε τα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, στην πράξη δεν λειτουργεί καθόλου.
 
Με βεβαιότητα μπορώ να σας πω, πως όλες οι εταιρίες που ασχολούνται με τον χώρο του internet marketing, χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν paid links για να ανεβάσουν τις σελίδες τους, μιας και είναι ο οικονομικότερος και γρηγορότερος τρόπος για να εμφανιστεί η ιστοσελίδα σας στα πρώτα αποτελέσματα της Google.
 
Όλοι θα θέλαμε να πιστέψουμε πως ο αλγόριθμος είναι τέλειος και πως η καλύτερη σελίδα εμφανίζεται στα πρώτα αποτελέσματα, αλλά αυτό δεν ισχύει. Βλέπουμε ιστοσελίδες με καλύτερο υλικό να είναι πιο κάτω από άλλες που έχουν χειρότερο, μόνο και μόνο επειδή έχουν πληρώσει για seo ή για paid links. 
 
Είναι μονόδρομος λοιπόν το seo και τα paid links; Φυσικά και όχι. Απλά είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να ανεβάσετε την ιστοσελίδα σας και να αποκτήσετε γρήγορα κέρδη.
 
Θα ήθελα να προσθέσω και τον εξής συλλογισμό επίσης. Αν τα paid links είναι ανήθικα, γιατί τότε το yahoo directory χρεώνει τόσο μεγάλα ποσά για την καταχώρηση της ιστοσελίδας μας; Το ίδιο ισχύει και για άλλα μεγάλα directories. Δεν ξέρουν οι υπεύθυνοι της Google ότι τα συγκεκριμένα directories χρησιμοποιούνται μόνο και μόνο για βελτιώσουμε τα serps μας; Χάνουμε λοιπόν θέσεις; Το αντίθετο μάλιστα, εμφανιζόμαστε σε υψηλότερες θέσεις.
 
Εκτός και αν έχετε αποφασίσει λοιπόν να ασχοληθείτε με την πιο social πλευρά των ιστοσελίδων σας (blog, facebook, twitter κλπ), τότε θα σας έλεγα πως αξίζει να δώσετε χρήματα για links, αρκεί αυτά να είναι από ποιοτικές ιστοσελίδες, με υψηλό pagerank.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια